PROREKAO BUDUĆNOST NEMAČKE! Trampov govor iz 2018. godine nikom više nije smešan (VIDEO)
Tanjug

"Nemačka će postati u potpunosti zavisna od ruskih energenata ako istog trena na promeni svoju politiku. Ovde na zapadnoj hemisferi, predani smo održavanju svoje nezavisnosti od zadiranja ekspazionističkih stranih sila", rekao je krajem septembra 2018. godine tokom govora pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija tadašnji američki predsednik Donald Tramp

Reditelj prenosa Trampovog govora potom je pokazao predstavnike Nemačke koji su bili nasmejani i dobro raspoloženi. Trampove reči očigledno nisu shvatili ozbiljno, a trebalo je. Tramp je, naime, bio u pravu, piše The Daily Wire.

Rusija je u sredu objavila da Nemačkoj tokom naredna tri dana preko gasovoda Severni tok 1 neće dostavljati plin. Nemački zvaničnici su nakon te objave rekli da im preostaje jedino "da se nadaju" da mogu da podnesu smanjenje dotoka gasa.

"Pretpostavljam da ćemo moći to da podnesemo", rekao je za Rojters Klaus Miler, predsednik Nemačke regulatorne agencije koja nadzire energetski sektor, telekomunikacije i železnice.

"Verujem da će se Rusija u subotu vratiti na 20 odsto, međutim niko ne može reći hoće li se to zaista dogoditi", rekao je Miler.

 

 

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel nekoliko meseci nakon Trampovog govora utvrdila da je Sovjetski Savez u jednom trenutku kontrolisao deo Nemačke. "Danas sam jako srećna, jer smo ujedinjeni u slobodi kao Federalna Republika Nemačka", rekla je Merkel te dodala da je Nemačka slobodna uprkos tome što nema pouzdane izvore energije.

Nemačka je tako u julu 2022. godine aktivirala svoje elektrane na ugalj jer na raspolaganju nije imala dovoljno elekrana za obnovljive izvore energije.

ZVANIČNO NA SNAZI Prinudna ušteda energije u Nemačkoj od danas

Cene energije u Nemačkoj već su skočile, a zima još nije ni počela.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading