PANIKA U JELISEJSKOJ PALATI Tramp tvrdi da zna za nedozvoljene detalje u ljubavnom životu francuskog predsednika Makrona (VIDEO)
Flickr

Francusko-nemački novinar Nils Vilke objavio je na svom Tviter nalogu, pozivajući se Roling stoun da "Tramp tvrdi da ima informacije o Makronovom seksualnom životu". Takvi navodi naveli su Francusku da zatraži istragu o tome šta je bivši predsednik znao o svom francuskom kolegi, javio je dopisnik MIA.

Kako podsećaju Novosti, na FBI-jevom spisku dokumenata zaplenjenih sa imanja Donalda Trampa Mar-a-Lago, tačka 1a je navedena samo kao "informacija o predsedniku Francuske".

Konkretno, Tramp se hvalio nekim od svojih najbližih saradnika - i tokom i nakon boravka u Beloj kući – da je znao nedozvoljene detalje o ljubavnom životu francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Bivši predsednik je čak tvrdio da je za neke od tih "prljavosti" saznao od "tajnih službi" – video ih je ili bio obavešten o njima, navode ovi izvori.

Nejasno je da li dokument vezan za Makrona koji je zaplenio FBI tokom pretresa ima veze sa ličnim životom francuskog predsednika. Takođe je nejasno da li su informacije o Makronu zaplenjene u Mar-a-Lagu potekle iz američkih obaveštajnih podataka ili su čak klasifikovane kao poverljive.

Francuski i američki zvaničnici su radili na tome da utvrde šta tačno Tramp ima o Makronu i francuskoj vladi i da li je bilo koja od tih informacija osetljiva za njih, rekli su izvori.

Zvaničnici obe zemlje želeli su da znaju da li otkriće predstavlja kršenje nacionalne bezbednosti – ili je reč o starim memorabilijima, ali ukradenim.

Portparol francuske ambasade rekao je Roling stonu da njihova istraga nije uključivala zahtev Bajdenove administracije za informacije o dokumentima pronađenim iz Mar-a-Laga.

Razmišljajući o Makronovim navodnim indiskrecijama, Tramp je bio blag u detaljima i pojedinostima, rekli su izvori. I kao ozloglašeni tračevi decenijama, teško je znati da li je ono što govori zasnovano na stvarnosti. "Često je“, kaže jedan izvor, "teško reći da li govori istinu ili izbacuje gluposti"

Trampov odnos sa Makronom je često bio nestabilan, a američki predsednik je jednom nazvao svog francuskog kolegu „moj čovek“ pre nego što su se njih dvojica posvađali tokom Trampovog predsedništva.

2019. godine tenzije između dvojice lidera i njihovih pogleda na svet izlaze na videlo. Posle sparinga dva predsednika oko Irana, Sirije i NATO-a, Tramp se mogao čuti kako Makrona naziva „problemom“ tokom okupljanja međunarodnih ambasadora u Beloj kući. Trampova bivša sekretarka za štampu Bele kuće Stefani Grišam takođe je napisala u memoarima da je Tramp privatno nazvao Makrona „besnim čovekom“ i „sto dvadeset funti besa“.

A poslednji incident nije prvi put da se Tramp fokusirao na nemarno ogovaranje o privatnim životima stranih rukovodilaca i saradnika.

Međutim, obaveštajni podaci o stranim saveznicima se i dalje mogu unositi u ogromnu kolekciju tajni obaveštajne zajednice na više slučajan način.

Komentari (0)

Loading