PROFESIONALNA PLJAČKA PUMPE KOD PRIJEDORA Lopovi imali specijalan alat, evo šta su sve odneli
Alo!/M. Š.

Kako su rekli u ovom preduzeću, ukupna šteta je procenjena na oko 24.000 KM (oko 1 440 000 RSD).

– Odneli su skoro 200 šteka cigareta, a kako bi prikrili tragove, pokupili su i opremu video-nadzora. Pretpostavljamo da su to uradili profesionalci, jer su staklo isekli specijalnim alatom za sečenje. Čak su i taj komad stakla odneli sa sobom – kazali su u firmi “Slavuljica petrol” te dodali da je ovo prvi put da je ova pumpa na meti pljačkaša, prenose mediji.

Dodali su da pretpostavljaju da je u pljački učestvovalo više osoba i da su lopovi najverovatnije koristili neko kombi vozilo.

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da je krađa počinjena u noći između 28. i 29. avgusta.

– Utvrđeno je da je nepoznati izvršilac ili više njih, ukrao više od 11.700 KM i određenu količinu cigareta. O svemu je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i slučaj je okarakterisan kao teška krađa. Policijski službenici preduzimaju mere i radnje s ciljem rasvetljavanja krivičnog dela – rekli su u PU Prijedor.

Benzinske pumpe u Republici Srpskoj često su na meti pljačkaša, a prema podacima MUP prošle godine ih je opljačkano pet.

Sličan slučaj zabeležen je početkom maja ove godine, kada su lopovi iz benzinske pumpe “SAS” u Priboju kod Lopara pokupili pola miliona KM.

Lopovi su provalili u kancelarije direktora pumpe te iz ladice pokupili novac. Zbog ove teške krađe uhapšen je Danko Renovića (48), a traga se za njegovim saučesnicima.

Ove godine zabeleženo je nekoliko oružanih pljački, a jedna od njih desila se 10. avgusta na benzinskoj pumpi “Gasprom” u banjalučkoj ulici Krajiških brigada.

Tada je maskirani razbojnik preteći pištoljem od radnika oteo novac.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading