LAŽI ZAGREBA NEĆE SRUŠITI DOKAZE O ZLOČINIMA Posle podizanja optužnice protiv oficira, iz Hrvatske neprestani napadi na Srbiju
EPA/ANTONIO BAT

Na čvrste dokaze o zločinima počinjenim na Petrovačkoj cesti i Svodni, kada je naš narod 1995. godine bežao pred jurišnicima Franje Tuđmana, odgovaraju najavama blokade našeg evropskog puta i čistim izmišljotinama.

Posle šefa hrvatskog parlamenta Gordana Jandrokovića, koji je otvoreno poručio Beogradu da sledi podmetanje klipova u postupku evrointegracija, usledio je nastup predsednika države Zorana Milanovića, koji kaže da bi "ruku dao" za dvojicu od četvorice optuženih pilota.

 

 

- Hrvatska će optužiti njihovog aktuelnog predsednika ako bude loše volje zato što je divljao na teritoriji Hrvatske 1995. godine, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pesmi Branka Ćopića na kojoj su se navodno dogodila ta dela u kojima su navodno poginula neka deca - poručuje Milanović.

Kako su se "izvukli" funkcioneri

Prema rečima advokata Dušana Bratića, nije procesuiran čak ni aktuelni potpredsednik Vlade Hrvatske Tomislav Medved, za koga navodi da je odgovoran za zločine u Logoru Rakitje u Zagrebu 1991, za šta se drugima sudi u Beogradu:

- I poslanik Željko Sačić, koji sad priziva rat protiv Srbije, odgovoran je za ubistvo civila u Gruborima, o čemu takođe postoje dokazi u bazi Haškog tribunala. A general Damir Krstičević, sa još dvojicom komandanata, odgovoran je za masakr civila u Bravnici i u Mrkonjić Gradu. I svi ti ljudi su na državnim funkcijama.

Horskom udaru iz Zagreba juče se opet pridružio i premijer Andrej Plenković, koji je naveo da je optužnica Srbije protiv četvorice hrvatskih pilota "politički motivisana", i pozvao Beograd da se suoči sa svojom prošlošću i sa "učincima velikosrpske agresije Miloševićevog režima na Hrvatsku".

Isto poručuje i šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman:

- Optužnice iz Srbije su ispolitizovane, Hag je rekao svoje.

Ovaj najnoviji napad na Srbiju i predsednika Vučića usledio je uprkos tome što on na nedavnoj konferenciji za novinare nije želeo da detaljnije komentariše postupak za koji je zaduženo Tužilaštvo za ratne zločine:

- Nisam tužilac za ratne zločine, ali sam ponosan na činjenicu da je neko imao hrabrosti posle 27 godina da traži odgovornost za ubijenu srpsku decu i starce.

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da napadi na predsednika Vučića ne dolaze zato što je Vučić zločinac, već zato što neće da ćuti o hrvatskim zločinima. A ministar odbrane Nebojša Stefanović podseća Milanovića da srpska deca, koje hrvatski predsednik pominje kao "navodno stradalu neku decu", imaju svoje ime i prezime:

- To su Jovica Drča (6), Žarko (9) i Nevenka Rajić (11), Darko Vuković (13). Oni su ubijeni na Petrovačkoj cesti dok su bili u izbegličkoj koloni koju su 1995. godine bezočno bombardovali hrvatski "junaci", koji, takođe, imaju ime i prezime. Suvišno je bilo šta reći o predsedniku jedne zemlje, države članice EU, koji se očigledno diči poznavanjem rada makroa i dama sa torbicama u Bruklinu, Harlemu i Bronksu, dok bez trunke ljudskosti štiti ubice dece. Jednostavno, ma koliko divljao u svojim izjavama i napadao Srbiju, predsednika Vučića i tužilaštvo u Beogradu, pravde za žrtve ovog nečovečnog zločina mora biti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading