ENORMNA POSKUPLJENJA U HRVATSKOJ Cena struje biće 4 puta veća, dok će plin "skočiti" 8 puta
EPA

- Vlada je imala sednicu o toj temi i neke su mere već najavljene, na drugim merama će se raditi u nadolazećim nedeljama. Naravno da je to vezana situacija. Vlada, centralna vlast, i jedinice lokalne samouprave. Mogu reći da će zbog skoka cena energenata na nivou grada ovo biti jako zahtevna jesen - rekao je Luka Korlaet, zamenik gradonačelnika Zagreba.

 - Upravo smo potpisali novi dvogodišnji okvirni sporazum za nabavku plina, cene su dvostruko veće nego što su bile. U toku je tender za nabavu struje i tu su neke procene da će cene biti četiri puta veće - dodao je on.

- Bolnice su veliki potrošači, domovi za starije i nemoćne. Sportski objekti u portfelju Grada Zagreba, a to su dvorane, bazeni, Jarun, skijalište na Sljemenu i druga sportska infrastruktura, samo na struju troše godišnje 19 miliona kuna. Ogromne cifre s kojima sigurno neće Gradu biti lako - zaključio je Korlaet.

Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, za isti medij, rekao je:

 - Već sam sazvao sastanak svih upravnika, svih direktora javnih ustanova. Ne znam koliko vam je poznato, ali četiri puta veća cena je bila prekjuče. Mi smo već dobili ponudu cene plina koja je veća osam puta!  Za osnovnu školu je cena plina osam puta veća nego prošle godine. Nema šanse da dobijemo jeftiniju ponudu. Nemamo izbora, moraćemo to potpisati. Nemamo više puno vremena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading