NA 31. GODIŠNJICU NEZAVISNOSTI UKRAJINE: SAD pripremaju novi paket vojne pomoći
Foto: Shutterstock

U razgovoru sa izveštačem AP izraženo je očekivanje da će Vašington sutra, šest meseci od izbijanja sukoba i na dan kada se obeležava 31. godišnjica nezavisnosti Ukrajine, biti obelodanjen novi paket pomoći.

Tim novcem će se finansirati nabavke dronova, oružja i druge vojne opreme koja se, po svemu sudeć, neće koristiti u ratnim operacijama još godinu ili dve, kažu sagovornici AP i ističu da bi struktura američke pomoći u okviru inicijative za Ukrajinu, mogla bi da se promeni preko noći, ali ne značajno.

ŠOLC UPAO U PUTINOVU ZAMKU Nemci ponovo ismejali svog kancelara - Alo.rs


Za razliku od većine prethodnih paketa američke vojne pomoći, novi paket je u velikoj meri usmeren na srednjoročne i dugoročne odbrambene planove Ukrajine, kažu američki zvaničnici upoznati sa ovim pitanjem.

Ranije isporuke, od kojih je većina obavljena u okviru predsedničkih naredbi i ukaza, bile su fokusirane na hitne, neposredne potrebe Ukrajine za oružjem i municijom i uključivale su korišćenje zaliha i rezervi koje Pentagon već ima na raspolaganju i može da ih isporuči u kratkom roku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading