PLAŠE ME SE Donald Tramp otkrio razlog racije FBI-ja na njegov dom u Mar-a-Lagu
EPA/JIM LO SCALZO

On tvrdi da je do racije došlo zato što ga se najviše plaše kao kandidata na izborima 2024.

Bivši predsednik je takođe bio zabrinut zbog medijske pažnje koja je data republičkoj republici Vajominga Liz Čejni, njegovoj trenutno "omiljenoj" protivnici i potpredsednici komiteta istrage pobune 6. januara, nakon njenog poraza u primarnim izborima.

U nedelju ujutru, ona je rekla za "ABC Njuz" da namerava da se usredsredi na to da one koji negiraju izbore zadrži van funkcije i rekla da bi se Tramp plašio da raspravlja sa njom u debati 2024.

S tim u vezi, gospođa Čejni je rekla da članovi komisije razgovaraju sa advokatom Majka Pensa o svedočenju u okviru istrage o pobuni na Kapitolu od 6. januara.

Upitan o pretresu FBI-ja i da li je uzeo neka poverljiva dokumenta kada je napustio funkciju, bivši potpredsednik Pens je za "AP" rekao da nije.

Sledeće nedelje će sudija Brus Rajnhart doneti odluku o tome da li izjava pod zakletvom koja je dovela do naloga za pretres može biti objavljena u redigovanom obliku kako su to tražile medijske organizacije. Trampov pravni tim nije preduzeo nikakve poteze da se založi za objavljivanje istog.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading