KONSTRUKTIVNO Predstavljen predlog rekonstrukcije vlade Crne Gore, evo kojih šest tačaka predlažu URA I SNP
CdM

- Rekonstrukcija podrazumeva rekonstrukciju 43. vlade, a pad znači novu vladu - rekao je premijer Dritan Abazović novinarima u parlamentu.

U predlogu koji je novinarima u parlamentu pročitao premijer Dritan Abazović, a njegova Ura objavila na Tviteru, navodi se između ostalog da će rekonstruisana vlada i parlamentarna većina dodatno osnažiti borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala na svim nivoima, da će sprovesti izbornu reformu i obaviti sve pripreme za vanredne parlamentarne izbore u što kraćem roku, kao i da će intenzivirati ekonomske reforme u cilju unapređenja životnog standarda stanovništva i svoj politicki fokus usmeriti dominatno ka socio-ekonomskim temama.

DAN D ZA ABAZOVIĆA Skupština Crne Gore pred važnom odlukom - Alo.rs


Pristupiće, dodaju, zajedičkom rešavanju pitanja izbora Sudskog saveta, članova Ustavnog suda i Vrhovnog državnog tužioca i oko ovih pitanja pokrenuti intenzivni dijalog sa parlamentanom opozicijom u cilju stvaranja što šireg konsensuza.

"ONDA JA OSTAJEM" Abazović objasnio šta znači rekonstrukcija crnogorske Vlade - Alo.rs

Vlada, ističe se, ostaje maksimalno posvećena očuvanju spoljnopolitičkog kursa, evropskim integracijama, regionalnoj saradnji kao i potpunoj usklađenosti spoljne politike sa spoljnom politikom Evropske unije, uz poštovanje svih medunarodno preuzetih obaveza i ugovora.

Vlada i parlamentarna većina, stoji u predlogu, izražavaju spremnost da stave moratorijum na sva identitetska pitanja koje dele društvo ili oko kojih u ovom trenutku nije moguće postići širi društveni konsenzus, zaključno sa parlamentarnim izborima.

Razgovori o rekonstruciji Vlade Crne Gore počeli bi odmah po završetku večerašnje sednice Skupštine.

Glasanje o poverenju Vlade Crne Gore - Alo.rs

U obraćanju novinarima povodom ovog predloga, Abazović je rekao da jedna od manjinskih stranaka želi da uđe u rekonstruisanu vladu, a da će sa ostalim razgovarati.

Šest predloženih tačaka:

- Vlada i parlamentarna većina dodatno će osnažiti borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala na svim nivoima;

- Vlada i skupštinska većina sprovešće izbornu reformu i obaviti sve pripreme za vanredne parlamentarne izbore u što kraćem roku;

- Vlada će intenzivirati ekonomske reforme u cilju unapređenja životnog standarda stanovništva i svoj politički fokus usmeriti dominatno ka socio-ekonomskim temama;

- Zajednički pristup rešavanju pitanja izbora Sudskog saveta, članova Ustavnog suda i Vrhovnog državnog tužioca i oko ovih pitanja pokrenuti intenzivni dijalog sa parlamentarnom opozicijom u cilju stvaranja što šireg konsensuza;

- Vlada ostaje maksimalno posvećena očuvanju spoljnopolitičkog kursa, evropskim integracijama, regionalnoj saradnji kao i potpunoj usklađenosti spoljne politike sa spoljnom politikom Evropske unije, uz poštovanje svih međunarodno preuzetih obaveza i ugovora;

- Vlada i parlamentarna većina izražavaju spremnost da stave moratorijum na sva identitetska pitanja koje dele društvo ili oko kojih u ovom trenutku nije moguće postići širi društveni konsenzus, zaključno sa parlamentarnim izborima.

Komentari (0)

Loading