LOV NA "DVA NADOBUDNA IDIOTA" Gradonačelnik časti večeru onoga ko mu pomogne da ih pronađe! (VIDEO)
screenshoot

Mladići su primećeni kako eskiviraju gondole i vodene autobuse dok su se kretali glavnom vodenom saobraćajnicom u Veneciji, prenosi Gardijan.

Navodi se da je scenu snimilo nekoliko začuđenih posmatrača, a jedan od videa koji se brzo raširio na internetu objavio je na Tviteru gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro.

"Evo dva nadobudna idiota koji se rugaju ovom gradu", napisao je Brunjaro i zamolio sve da pomognu kako bi neobični surferi bili identifikovani i kažnjeni.

On je ukazao na to koliko su u pogledu javne bezbednosti male nadležnosti gradonačelnika, pa su im tom smilslu hitno potrebna veća ovlašćenja.

 

Brugnaro je rekao da će "ponuditi večeru" svakome ko može da pomogne u lociranju pomenutog dvojca.

Gardijan navodi da je snimak prestupa, u kojem kao muzička pozadina ide hit Bič Bojsa "Surfin" USA, izazvao široko rasprostranjeno ogorčenje.

Dodaje se da je bilo i onih koji su smatrali da je njihov način transporta "prilično kul", kao i komentara da bi bilo sjajno kada bi svi mogli da putuju po Veneciji na takav način, "umesto da daju novac upravi za javni prevoz".

"Anđeli pristojnosti"

Ističe se i da vlasti Venecije godinama pokušavaju da se izbore s lošim ponašanjem uz pomoć takozvanih "anđela pristojnosti" koji patroliraju ulicama tokom leta, kao i kaznama za ljude koji su uhvaćeni da rone ili se kupaju u kanalima, šetaju golih grudi, hrane golubove...

Tako je krajem jula jedna lokalna grupa podelila snimak čoveka koji skače u Kanal Grande sa mosta i za dlaku promašuje čamac u prolazu.

Zatvor zbog kupanja

S tim u vezi, Brunjaro je prošle nedelje pozvao na 10 dana zatvora za 33-godišnjeg škotskog turistu koji je uhvaćen kako se kupa u kanalu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading