SRBIJI PRETI CIKLON IZ ITALIJE Vetar skidao krovove i čupao drveće, dramatično upozorenje meteorologa! (VIDEO)
FOTO: TANJUG/ FOTO STA/ BOR SLANA/bs

Nekoliko ljudi u Ljubljani lakše je povređeno, dok su u Kranju vetrovi srušili krovove sa 70-ak objekata, prenosi slovenačka agencija STA.

Podaci tamošnje Agencije za životnu sredinu pokazuju da su Ljubljani udari vetra išli do rekordnih 102 kilometra na sat.

Navodi se da je u blizini Blajvajsovog puta povređen motociklista kada ga je udarila reklamna tabla srušena sa puta, dok je u parku Tivoli drvo je palo na ženu i lakše je povredilo.

U Rakuševoj ulici vetar je odneo gips kartona sa gradilišta, koji je udaro u automobil, pri čemu je suvozač lakše povređen.

Pogledajte strašne slike nevremena:

STA ističe da je vetar nosio kante za smeće, bilborde, crepove sa krovova, saobraćajne znakove, građevinski materijal, dok je deo krova ljubljanskog porodilišta UKC bio otkriven, ali je uglavnom vraćen na svoje mesto.

Komandir kranjske vatrogasne jedinice Andraž Šifrer rekao je da je više od 150 vatrogasaca na terenu kako bi se izborili sa situacijom.

- Uglavnom su to nepokriveni krovovi, pokidani kablovi, dok je drveće padalo na puteve i vozila - rekao je on.

 

 

NEVREME PRETI SRBIJI

Oluja će po svemu sudeći prvo stići u Hrvatsku. Kako su objavili tamošnji mediji, već večeras se sa zapada očekuje naoblačenje s kišom, a u noći na petak ponegde može biti izraženijih pljuskova.

I meteorolozi u Srbiji najavili su drastičnu promenu vremena od petka uveče.

- Od petka posle podne do kraja sedmice na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U subotu i nedelju pljuskovi i grmljavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 h - navodi se u upozorenju RHMZ.

Meteorolog Đorđe Đurić je na svom Fejsbuku podelio snimak oluje iz Italije, navodeći da je taj ciklon od sutra pred kraj dana, pa za vikend kod nas i da mu treba oko 24 h do Srbije.

Kako su izvestili italijanski mediji, dve osobe poginule su danas prilikom pada drveća u centralnoj Italiji, kada su snažne oluje pogodile nekoliko regiona posle višenedeljnih izuzetno visokih temperatura.

Komentari (0)

Loading