EKSPLOZIJA U KABULU Bomba aktivirana tokom molitve, poginulo najmanje 10 ljudi
EPA

Niko još nije preuzeo odgovornost za jučerašnji napad, poslednji koji je pogodio zemlju tokom godine dana talibanske vladavine, navodi američka agencija.

Prema rečima očevidca, stanovnika gradskog kvarta Kher Khana, gde je izvršen napad na džamiju Sidikija, eksploziju je izveo bombaš samoubica.

Ubijeni islamski starešina džamije je mula Amir Mohamed Kabuli, naveo je anonimni očevidac, prenosi AP.

Italijanska bolnica za hitne slučajeve u Kabulu saopštila je da je ranjeno najmanje 27 ljudi, među kojima petoro dece i oni su hospitalizovani.

EPA

 

Policija u Kabulu potvrdila je eksploziju u džamiji u severnom delu grada, ali nije saopštila podatke o broju žrtava niti o broju mrtvih i ranjenih.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid takođe je osudio eksploziju i obećao da će "počinioci ovakvih zločina uskoro biti izvedeni pred lice pravde i kažnjeni".

Stanovnici Kabula saopštili su da su od jačine eksplozije u severnom delu glavnog grada popucali prozori na obližnjim zgradama, a neki svedoci navode da bi broj žrtava mogao da poraste, i da je u eksploziji možda poginulo čak 25 ljudi, navodi AP.

Lokalna organizacija "Islamske države" pojačala je napade na talibane i civile od njihovog preuzimnja vlasti prošlog avgusta, u trenutku kada su američke i NATO trupe bile u završnoj fazi povlačenja iz zemlje.

Ova teroristička organizacija je prošle nedelje preuzela odgovornost za ubistvo istaknutog talibanskog starešinu u njegovom verskom centru u Kabulu.

Komentari (0)

Loading