AMERIKANCI PROUČAVAJU IRANSKI ODGOVOR Koje su tačke sporenja između Teherana i Vašingtona
Foto: Printscreen/Youtube

Iran je ranije danas saopštio da je uputio pisani odgovor za obnavljanje nuklearnog sporazuma sa svetskim silama, preneo je AP.

Iranska državna novinska agencija IRNA nije iznela sve detalje o sadržini ovog odgovora, ali je sugerisala da Teheran i dalje ne prihvata predlog, uz posredovanje Evropske unije, uprkos upozorenjima da više neće biti pregovora.

 

 

- Razlike postoje u tri pitanja, u kojima su SAD pokazale verbalnu fleksibilnost, ali to bi trebalo da bude uključeno u tekst. Treće pitanje se odnosi na garantovanje nastavka sporazuma, što zavisi od prihvatanja realne situacije od strane Vašingtona - navodi se u izveštaju agencije IRNA.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahian pozvao je prethodno SAD da pokažu fleksibilnost u rešavanju tri preostala pitanja, sugerišući da odgovor Teherana neće biti konačno prihvatanje ili odbijanje.

 

 

Diplomate i zvaničnici rekli su britanskoj novinskoj agenciji da, bez obzira da li Teheran i Vašington prihvate konačnu ponudu EU ili ne, nijedna strana verovatno neće proglasiti pakt "mrtvim", jer je njegovo održavanje u životu u interesu obe strane.

Komentari (0)

Loading