TURSKA VOJSKA RASPOREDILA TEŠKO NAORUŽANJE Erdogan sprema napad velikih razmera, stigla ogromna vojna kolona! (VIDEO)
EPA

Pojačanja, koja su ušla u Veliki Idlib sa graničnog prelaza Al-Bab al-Hava, uključivala su više od 25 samohodnih haubica, borbenih tenkova i oklopnih transportera. Vozila su raspoređena na nekoliko položaja turske vojske u južnom delu Idliba.

Dok su vozila raspoređivana, Sirijska arapska armija (SAA) je granatirala različite delove južnog Idliba. Međutim, gubici nisu prijavljeni.

Turska vojska ima više od 70 položaja širom Velikog Idliba, od kojih se većina nalazi u blizini ključnih linija fronta. Turska je navodno prisutna u regionu kako bi nadgledala prekid vatre koji je postignut uz pomoć Rusije pre više od dve godine.

Međutim, sporazum sprečava SAA i njene saveznike da nastave svoje operacije protiv terorističkih grupa u regionu, poput Hajat Tahrir al Šama (HTS) koji je povezan sa Al Kaidom.

Prema najnovijem brifingu ruskog Centra za pomirenje u Siriji, HTS i njegovi saveznici su poslednjih dana najmanje tri puta prekršili primirje.

Vredi napomenuti da je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu govorio o mogućem zbližavanju sa Damaskom i pozvao na "pomirenje" u Siriji. Njegove izjave su naišle na burnu reakciju sirijskih pobunjenika, posebno pristalica terorističkih grupa poput HTS-a.

Turska vojska je možda rasporedila pojačanje u Veliki Idlib samo da bi uverila svoje zastupnike tamo da ne planira da ih napusti u korist Damaska.

BORBENO VOZILO "LAZAR 3" Zver koja zauzima svetski vrh poseduje neverovatne karakteristike (FOTO/VIDEO) - Alo.rs

Šolc voljan da primi Ruse, opet nove podele u Evropskoj uniji - Alo.rs

Dva hrvatska miga presrela američki civilni avion - Alo.rs

Komentari (0)

Loading