"UZDRŽITE SE OD PROVOKACIJA" Poruka iz Rusije pred dolazak Lavrova u Ameriku
EPA/ KIRILL KUDRYAVTSEV / POOL

Ministarstvo Ruske Federacije je u odgovoru na zahtev da prokomentariše kako bi ruski let mogao da stigne do NJujorka s obzirom na zatvoreni vazdušni prostor reklo da se dolazak Lavrova odvija po unapred utvrđenoj proceduri.

- Vašington treba da se uzdrži od provokacija koje bi mogle da poremete učešće šefa ruske delegacije na Generalnoj skupštini UN. Sva pitanja u vezi sa ruskim specijalnim letom koordiniraju se po utvrđenoj proceduri bilateralnim kanalima između vazduhoplovnih vlasti Rusije i Sjedinjene Američke Države - navodi se iz Ministarstva.


Prethodno je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao uredbu prema kojoj će Lavrov predvoditi rusku delegaciju na 77. zasedanju Generalne skupštine UN.

Skupština Ujedinjenih nacija biće održana od 20. do 26. septembra. Predviđeno je da se predstavnik Rusije obrati na ministarskom nivou, prema preliminarnom programu događaja, sa kojim se "TASS" upoznao.

Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini 24. februara, mnoge zapadne zemlje su zatvorile svoj vazdušni prostor za ruske letelice. Rusija je uzvratila i zabranila avio-kompanijama iz 36 zemalja, uključujući EU i Kanadu, da prelete njihovu teritoriju.

 

Više od 30.000 ljudi podnelo zahtev za ruski pasoš - Alo.rs

Putin: Ruski sistemi oružja su decenijama ispred drugih - Alo.rs

 

Komentari (0)

Loading