ŽRTVOVANJE BOGINJI PAČAMAMI Živog čoveka sahranili tokom festvala u Boliviji (VIDEO)
Foto: Printscreen

Viktor Igo Mika Alvarez (30) iz Bolivije, prisustvovao je manifestaciji Festival Majke Zemlje u El Altu, u Boliviji, 5. avgusta, kada su ga, nakon velikog pijanstva, onesvešćenog, stavili u sanduk i navodno sahranili. Kako je ispričao za bolivijske medije, mesto gde je živ zakopan bilo je udaljeno 50 milja od mesta održavanja, gradu Ačakačiju.

Na Festivalu Majke Zemlje ljudi se zahvaljuju Pačamami, boginji zemlje i plodnosti, gde daju ponude, takođe poznate kao 'sullu'. Jedan deo Bolivijca veruju da boginja 'otvara usta' za ponude u avgustu, a mnogi će dati bilo šta, od živih životinja do fetusa ovaca, kao i listove kakaoa i slatkiše.

Kako pišu tamošnji mediji, navodno se još uvek tokom čina poklona, žrtvuju i ljudi. Upravo zbog tog verovanja, Alvarez veruje da su ga drugi posetioci zabave živog sahranili kao 'sulua', žrtvujući ga majci zemlji.

"Sinoć je bio predulazak na festival, išli smo na ples. A posle se ne sećam Jedino čega se sećam je da sam mislio da sam u svom krevetu, hteo sam da ustanem da uriniram i nisam mogao da se pomerim. Kada sam gurnuo kovčeg, morao sam da razbijem čašu koju sam imao i tako sam uspeo da izađem. Hteli su da me iskoriste kao sulu.', rekao je on za bolivijske lokalne medije.

Međutim, kada je otišao u policiju, da prijavi kako je bio živ sahranjen, prema njegovim rečima, nije naišao na razumevanje, te su mu navodno rekli da je bio previše pijan.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading