TRAGIČAN DOGAĐAJ U HRVATSKOJ Utopio se mališan, za nekoliko dana trebalo je da napuni tri godine
Foto: Youtube/Printscreen

Par je došao sa decom iz unutrašnjosti Hrvatske na more, unajmili su apartman s bazenom u Uvali Site, ali se u ponedeljak dogodila nezamisliva tragedija.

- Jako mi je teško da o ovakvim temama moram da govorim. Izražavam saučešće porodici. Velika je tragedija da im se dete utopilo u bazenu - bio je komentar načelnika opštine Vir Marina Radovića dan nakon strašne tragedije koja se dogodila na ostrvu.

On je kazao da su roditelji bili u neposrednoj blizini, ali da je očigledno samo trenutak bio dovoljan da se trogodišnjaku nešto dogodi. U vreme kada se tragedija događala, majka je bila zauzeta sa drugo dvoje dece.

Nezavisno od toga, ona je dozivala trogodišnjaka, ali on se nije odazivao i nastala je panika.

Vlasnik apartmana, utučen, u utorak je opisao kako je odmah reagovao kad je čuo metež.

- Dečaka sam ugledao u bazenu, obučenog. Izvukao sam ga za tren i pokušao na svaki način pomoći. Nije na žalost bilo uspešno – rekao je vlasnik, veoma potresen.

Povodom tragičnog utapanja, policija se u utorak oglasila saopštenjem. Utvrđeno je da je dete u jednom trenu samo izašlo na balkon iz apartmana. Nedugo nakon toga, naišao je vlasnik kuće i izvukao dete iz bazena u besvesnom stanju.

Na mesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je pokušala da reanimira dete, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u bolnicu u Zadar gde je preminulo, saopšteno je iz zadarske policije.

Dečak je za nekoliko dana trebalo je da napuni tri godine.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading