KAO U PAKLU! EVO KAKO PUTUJU HRVATI  Haos na ukrcavanju u noćni voz za Split, nema mesta ni za stajanje a kamoli za sedenje
Foto: Pritntscreen

Petak je, iza ponoći na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. Na peronu broj dva je ogromna gužva, svi čekaju voz u 00:45. Otišao je, nema ga ni 20 minuta kasnije. A onda tačno u 1.05 voz stiže sa velikim zakašnjenjem, a gomila putnika sa prtljagom nervozno kreće ka ulazima u vagone. Gužva je skoro nepodnošljiva, neće biti mesta za sve.

Ovako izgleda celo leto, noćni voz na liniji od Osijeka do Splita u Zagrebu pretvara se u prenatrpan otvor.

I odmah je jasno, čim na peronu nema gde da stane ili sedne, kako može biti prijatna sedmočasovna vožnja vozom do Splita? - Idemo iz Zagreba za Split. Rezervisali smo kartu i smeštaj, idemo na festival. Bio sam malo razočaran kada sam stigao na stanicu. Gužva je i nema puno informacija, kaže nam Jelena iz Samobora, dodajući da joj se čini da opet neće biti dovoljno mesta u vozu.
Nisu krivi železničari. Ovi turisti su kupili međunarodne karte i tako imaju pravo da uđu u svaki voz. Ne možete im zabraniti. Morate primiti svakog putnika. Sve rade, šta god je u njihovoj moći, dodali su i vagone, ali jednostavno je ljudi sve više, podseća službenica. Kada je tolika gužva i tolika gužva, sigurno je bilo nekih incidenata. Službenik vagona restorana rekao je nešto više o ovome.

Imali smo i incidenata, polomljena su stakla na vozu. Jednostavno se tako ponašaju. Čudno i nekontrolisano, to nisu putnici koji će da vas slušaju. Svašta se desilo, oni sami rešavaju svoje probleme. Ulaze u tuđa kola za spavanje, sede na krevet, neće da ustanu, neće da izađu. Tako se ponašaju. Mislim, vidite i sami koliko ima ljudi. Voz za Split polazi sa Glavnog kolodvora Zagreb u 1 sat i 40 minuta. Pola sata kasnije od predviđenog. Pred njim je sedam sati putovanja i staje na još devet stanica.

 

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading