SOCIJALNA BOMBA Nemci više nemaju izbora, da li Evropu čeka kapitulacija?
Printskrin

„Generalno gledano, svejedno je kojim će gasovodom Nemačka dobijati gas – on u svakom slučaju ostaje ruski. Ako ne bude drugih mogućnosti, nevažno iz kog razloga i ako, na kraju krajeva, gas bude moguće dobiti samo preko ‘Severnog toka 2’, biće potrebno razgovarati o njegovom što skorijem puštanju u rad“, izjavio je parlamentarac.

Po njegovom mišljenju, pitanje obezbeđenja gasa za Nemačku treba razmatrati van konteksta specijalne vojne operacije u Ukrajini. On je apelovao da se iskoriste sve mogućnosti za snabdevanje gasom.

Pored toga, Ernst smatra da potpuno odsustvo „plavog goriva“ za Nemačku može imati efekat „socijalne bombe“. Parlamentarac se zalaže za razgovore Berlina i Moskve povodom isporuke energenata.

Tajni plan Vladimira Putina: Hteo da osvoji Ukrajinu za par dana, a ovo je uradio još davno pre rata! - Alo.rs

Ranije je ministar za ekonomiju i zaštitu klime Nemačke Robert Habek izjavio da bi puštanje u rad „Severnog toka 2“ za Evropu značilo kapitulaciju pred Rusijom.

Izgradnja gasovoda „Severni tok 2“ završena je 10. septembra 2021. godine i gasovod je u potpunosti spreman za rad. Ali, nakon početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, Berlin je zamrznuo procedure koje su povezane sa projektom i obustavio sertifikaciju.

Reč je o povlačenju dokumenta iz Ministarstva, na osnovu kojeg je Federalna agencija za mreže vršila sertifikaciju operatora gasovoda.

Sve o ratu u Ukrajini pratite u našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading