PREBLAGE KAZNE?! Osuđeni monstrumi iz Zadra za grupno silovanje maloletnice
Foto: Shutterstock

Četvorici su izrečene zatvorske kazne, dok dvojica neće iza rešetaka.

Prvookrivljeni je dobio jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora, drugookrivljeni od dve godine i šest meseci, trećeokrivljeni kaznu od tri godine, a četvrti godinu dana zatvora. Za ostalu dvojicu izrečena je uslovna kazna.

Obezbeđenje brutalno udara i gazi goste - Alo.rs

Petom optuženom, maloletniku izrečeno je tri godine maloletničkog zatvora dok šesti treba da odradi 100 sati humanitarnog rada uz obavezu psihosocijalnog tretmana i rada za opšte dobro.

U vreme počinjenja kaznenih dela trojica su bila punoletna, dvojica mlađi punoletnici, a dvojica maloletnici. Jedan od optuženih u međuvremenu je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Devojčica je postala žrtva masovnog seksualnog iživljavanja kada joj je bilo 15 godina. Silovanja su ponekad snimali mobilnim i ucenjivali je kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose.

Pretili su joj da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako ne pristane na seks. Obrana je tražila izuzimanje tih snimaka kao nezakonitih, ali je Vrhovni sud taj zahtev odbio kao neosnovan.

Širom Hrvatske bili su organizovani protesti "Pravda za devojčice" čiji je povod bio puštanje iz istražnog zatvora osumnjičenog za višestruko silovanje, seksualno iskorišćavanje, ucenjivanje kao i fizičko i psihičko maltretiranje 15-godišnje devojčice koje je trajalo punih godinu dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Matilda

29.07.2022 16:24

Nečuveno...katastrofa...jadna devojka...