DRITAN NAPRAVIO GREŠKU Medojević otkrio šta je Abazović obećao Milu
Printscreen

- Iz te političke odluke proizilazi bezbednosni haos. Ne mogu se ispuniti poglavlja 23 i 24 i ne mogu se ispuniti zahtevi međunarodne zajednice, konkretno SAD-a i Velike Britanije da se izborimo sa klanovima koji švercuju kokain i cigarete. Abazović je obećao da će to ispuniti, a ipak danas Vlada nema legitimitet i podržana je od političke organizacije koja predstavlja organizovani kriminal - kazao je Medojević.

Lider PZP-a tvrdi da je dogovor između Abazovića i Đukanovića bio takav da se hapse sitniji, a da se ne diraju krupne ribe.

- Abazović je obećao Đukanoviću da neće da hapsi, a stranom faktoru da hoće. Sada imamo jednu slabu Vladu koja mora da sprovede teške zadatke i vi ste videli da se Abazović tu ne snalazi i da se situacija komplikuje. To preti eskalacijom i potpunom destabilizacijom. Abazović je i sam toga svestan, rekavši da grupa oko Zorana Lazovića treba odmazdu zbog Lazovića juniora. Informacija da premijer, najmoćniji čovjek u Crnoj Gori, obaveštava policiju da kriminalna organizacija iza koje stoji DPS već bi trebalo da izazove uznemirenje svih političkih faktora u Crnoj Gori - kazao je lider PZP-a.

Premijer je, kaže Medojević, morao da organizuje sastanak sa predsednicima partija koje ne kontroliše mafija.

- Nema improvizacije ukoliko se preti premijeru. On je morao da pozove lidere parlamentarnih stranaka na koje mafija nema uticaj i da se donesu krupne odluke kako bi se obezbedili mehanizmi za obračun države sa organizovanim kriminalom. Ja bih mu tu rekao da moramo uvesti vanredno stanje i proglasiti stanje opasnosti od organizovanog kriminala. Nakon toga, potrebno je formirati i Vladu nacionalnog jedinstva koja bi se borila protiv organizovanog kriminala. Organizovani kriminal je kancer društva. Moraju se stvoriti uslovi za borbu protiv njega - podvlači on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading