OVO SU NAJGORI AERODROMI NA SVETU Toronto vodi, Frankfurt odmah iza njega, a evo ko je još na listi
EPA/MAURITZ ANTIN

Kašnjenja u Torotnu su gora nego bilo gde drugde u svetu, vise od 53 odsto polazaka sa ovog kanadskog aerodroma tokom juna i jula nije stiglo na vreme na odredište, navode stručnjaci u avio-saobraćaju na osnvou analiza objavljenih na FlightAvare sajtu koji prati u relanom vremenu avio-saboraćaj širom planete.

Nakon Toronta, sledeća dva najgora na svetu, kada su u pitanju kašnjenja tokom juna i jula su aerodrom u Montrealu, a potom i onaj u Frankfurtu, sa naknadama za kašnjenje u odlasku od 48,2 odsno i 46,2 odsto.

Stvari u Torontu postaju sve gore, navode stručnjaci i dodaju da su kašnjenja dostigla vrhunac 30. juna, kada je odloženo 347 letova ili 66,6 odsto planiranih avio polazaka.

Vatrena stihija na Krasu konačno stavljena pod kontrolu - Alo.rs


Problemi su nastali usred nepripremljenih usolova, povećanog obima putnika i letova nakon korone i letnje sezone, a usled nedostaka osoblja za utovar, istovar, na čeki inu...

Aerodrom u Torontu se, kao i ostali, mesecima muči da podnese nalet potražnje jer je ukidanje ograničenja putovanja zbog kovida 19 u koliziji sa običnom sezonom putovanja u letnjoj sezoni.

Požari gutaju popularna letovališta, na stotine ljudi evakuisano - Alo.rs

Mnogi vazdušni putevi i aerodromi nisu bili u poziciji da iznajme dovoljno radnika da zadovolje tu potražnju, nakon što su otpustili osoblje usred pandemije i hibernacije putovanja koju je korona izazvala.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading