U NEMAČKOJ PIVO MOŽETE PLATITI ULJEM Evo čega su se dosetili Nemci i kako se bore protiv nestašice
EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

Ova pivnica je dopustila kupcima da pivo plaćaju suncokretovim uljem kako bi obezbedili zalihe za prženje šnicli.

S obzirom na to da su Ukrajina i Rusija najveći izvoznici suncokretovog ulja - oko 80 odsto izvoza potiče iz te dve države, mnoge evropske zemlje, uključujući Nemačku, kubure sa tom namirnicom od februara, preneo je Rojters.

Menadžeri pivare Gisinger u Minhenu smislili su odgovor nudeći ljubiteljima piva litar njihovog omiljenog pića za istu količinu suncokretovog ulja.
 
"Cela stvar je nastala zato što smo jednostavno ostali bez ulja u kuhinji i zato moramo da budemo dosetljivi", rekao je menadžer pivnice Erik Hofman.
 
Flaše ulja od repice i suncokreta često nestaju sa polica supermarketa u Nemačkoj od kako je počeo ruski napad na Ukrajinu, a mnoge prodavnice su ograničile broj boca po kupcu.

U NEMAČKOJ PIVO MOŽETE PLATITI ULJEM Evo čega su se dosetili Nemci i kako se bore protiv nestašice

Foto: Shutterstock

 

 

 "Veoma je teško doći do ulja... ako vam treba 30 litara nedeljno, a umesto toga dobijete samo 15, u jednom trenutku više nećete moći da pržite šnicle", rekao je Hofman i dodao da su kupci do sada "trampili" 400 litara ulja za pivo.
 
Dok u nemačkim pivnicama litar piva košta oko sedam evra, flaša suncokretovog ulja od jednog litra se prodaje za oko 4,5 evra - što ponudu čini primamljivom za mnoge.

 

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading