EU PUCALA SEBI U PLUĆA Orban grmi na Brisel zbog sankcija Rusiji - Priznajte da ste pogrešili!
Foto: EPA/EPA/ ARIS OIKONOMOU

- Inicijalno sam mislio da smo se samo upucali u stopalo, ali sada je jasno da je evropska ekonomija pucala sebi u pluća i da se bori za vazduh - rekao je Orban u intervjuu javnom radiju.

On je dodao da je Ukrajini potrebna pomoć, ali da evropski lideri treba da preispitaju svoju strategiju, pošto su sankcije nanijele sveobuhvatnu štetu evropskoj privredi bez slabljenja Rusije ili dovođenja višemesečnog sukoba bliže bilo kakvom rešenju.

- Sankcije ne pomažu Ukrajini, ali su loše za evropsku ekonomiju. Ako se nastavi ovako, to će uništiti evropsku ekonomiju. Ono što vidimo sada je nepodnošljivo - rekao je mađarski premijer.

On je dodao da u Briselu mora da nastupi "trenutak za istinu, kada će lideri priznati da su napravili pogrešnu procenu, da je politika sankcija zasnovana na pogrešnim pretpostavkama i da se to mora promeniti".

Orban je zbog rasta cena gasa i struje ranije uveo ograničenje cena komunalija, a ta odluka je ukinuta pre dva dana. Ekonomisti procenjuju da je ograničenje cena komunalnih usluga koštalo Mađarsku 3,71 milijardu dolara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
gege

16.07.2022 14:19

nazalost, od priznanja nema nista... to samo narod moze da istera govnjivom motkom... ako im se ne jedu gloginje...