AMERIKANCI U PROBLEMU Zaharova osetila krv posle idiotskog priznanja bivšeg zvaničnika Bele kuće (VIDEO)
EPA/YURI KOCHETKOV

Bolton je ranije priznao da je u prošlosti bio umešan u organizovanje državnih udara u drugim delovima sveta i ukazao na težak rad koji taj posao podrazumeva, prenosi agencija RIA Novosti.

"Ne sećam se da je neko ko je bio na tako visokom položaju i ko je bio direktno odgovoran za međunarodnu politiku SAD, javno pričao da se bavio planiranjem državnih udara u drugim zemljama. Dakle, ne podržavanjem ''demokratskih snaga'', kako su oni ranije govorili, ne pomaganjem razvoju demokratije, pluralizma i tako dalje. Nego na takav način, da čovek, koji je mnogo godina i za vreme različitih predsednika imao vlast, sa uživanjem i apsolutno drsko kaže da se bavio planiranjem državnih udara u inostranstvu - ja se ne sećam“, izjavila je Zaharova za radio Sputnjik.

Prema njenim rečima, to "zahteva, naravno, reakciju" i "zahteva dalju analizu".

"Zato što je važno znati u kojim drugim delovima sveta su SAD planirale državni udar", zaključila je ruska zvaničnica.

Bolton je u razgovoru za CNN izjavo juče da postupci bivšeg predsednika Donalda Trampa, koji su doveli do napada na Kapitol 6. januara 2021, nisu predstavljali pokušaj državnog udara, za koji je naveo "da zahteva lukavo i razrađeno planiranje".

"Kao neko ko je pomogao u planiranju državnog udara, ne ovde već na drugim mestima, znam da je potrebno mnogo rada, a on to nije uradio", dodao je Bolton.

 

 

Na pitanje da pojasni na šta se poziva u komentaru o planiranju puča, Bolton je naveo neuspeli pokušaj puča u Venecueli 2019. protiv predsednika Nikolasa Madura, iako je dodao da američka vlada nije imala "mnogo posla" s tim.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading