NOVI KATASTROFALNI GAFOVI BAJDENA Ako ovi snimci nisu montirani, Amerika je u OZBILJNOM problemu (VIDEO)
Foto: AP/Alex Brandon

Vesti o Bajdenovim gafovima često su se, nešto kasnije, pokazale kao izvađene iz konteksta - na primer, u vesti kako se predsednik SAD rukuje sa nevidljivom osobom nakon govora, dobar deo snimka je "isečen", pa je kasnije ispalo da zapravo gestikulira da će napustiti binu sa leve strane.

Bajden jeste imao mnogo sličnih ispada tokom, a i pre svoje predsedničke karijere, međutim, nije katastrofa ako stariji čovek (79) padne sa bicikla, što je u medijima predstavljeno kao još jedan znak da "Uspavani Džo", kako ga zovu politički protivnici, nije podoban za funkciju koju obavlja.

Ukoliko naredni snimci nisu montirani, ovih 27 sekundi govora trebalo bi da zabrinu svakog Amerikanca, ali i ostatak sveta.

Sa potpredsednicom Kamalom Haris i sekretarom za zdravstvo Ksavijerom Beserom koji su stajali iza njega, predsednik Džo Bajden je nerazumljivo izgovarao primedbe pre nego što je u petak potpisao izvršnu naredbu o abortusu (poznati slučaj Roe protiv Vejda o kome se piše nedeljama).

Povremeni Bajdenov gaf je ustupio mesto gafovima tokom svakog javnog nastupa. Ovaj nastup obeležilo je nekoliko.

U videu ispod, Bajden je pročitao sa telepromptera: „ponovi rečenicu“.

Harisova je ostala mirna a na Becerinom licu se mogao videti samo nagoveštaj osmeha.

 

 

I u nastavku je loše govorio. Pokušao je da pročita reči: „Trenutno, u svih 50 država i okrugu Kolumbija. Umesto „države (states)“, Bajden je rekao „tesnaci (straits)“. On je „District of Columbia“ izgovorio kao „Disric a Combia“.

 

 

Govoreći o 10-godišnjakinji koja je zatrudnela nakon silovanja, umesto da kaže da „prekine trudnoću“, rekao je „prekine predsedničku funkciju“.

 

 

Pre dve nedelje, tokom sastanka u Beloj kući, kamera je slučajno uhvatila karticu u ruci predsednika Džoa Bajdena. Uvećanje fotografije pokazalo je da kartica navodno sadrži niz instrukcija koje on treba da prati.

Prva sugeriše predsedniku: „Uđite u Ruzveltovu sobu i pozdravite učesnike. Druga kaže: "SEDITE NA SVOJE MESTO."

Poslednja uputstva podsetila su Bajdena da „ zahvali učesnicima“ i „odlazi“, piše "Vesteržurnal".

Podsećamo da je do sada na ovu temu objavljen veliki broj vesti, od kojih su se neke pokazale kao - lažne. Neke su, naime, pokazale i prave kikseve koje je aktuelni prvi čovek slobodnog sveta pravio.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Sezontije Prvi

11.07.2022 22:50

Ko je tu "normalan", Bajden ili oni što su ga birali?

degr

11.07.2022 23:09

duboka drzava se podsmeva celom svetu prikazujuci da cak i nesposobna figura moze da izigrava predsednika dok oni vode kolo...