NOVA AFERA DRMA BORISA DŽONSONA U toku jagma za mestom premijera, a sad je isplivao i skandal sa studentkinjom
Foto: EPA/Foto: EPA/Jj Guillen

Trasova je najavila smanjenje poreza kao glavni deo svoje kampanje, obećavajući da će poništiti povećanje poreza na plate koje je uveo bivši kancelar Riši Sunak.

Ona je u nedelju uveče za britanski "Dejli telegraf" napisala da će se „boriti na izborima kao konzervativac i vladati kao konzervativac”.

Džonson je u sredu podneo ostavku na mesto lidera konzervativaca nakon masovne pobune njegovih ministara i niza skandala koji su obeležili njegov mandat. Politički haos je doveo do prevremenih izbora za lidera Konzervativne stranke.

Tras se pridružila deset drugih kandidata koji su već započeli svoju kampanju za liderstvo, uključujući Sunaka, njegovog naslednika Nadhima Zahavija, bivšeg ministra zdravlja Sajida Džavida, bivšeg ministra spoljnih poslova Džeremija Hanta, trgovinskog sekretara Peni Mordaunt i ministra saobraćaja Granta Šapsa. Očekuje se da će uskoro svoju kampanju pokrenuti i ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel, prenose hrvatski mediji.

Pojavili su se dokazi da je Džonson koristio svoj politički uticaj da lobira za zapošljavanje žene sa kojom je imao seksualni odnos dok je bio gradonačelnik Londona. Džonson se zalagao za njeno zapošljavanje u Gradskoj kući.

U snimljenom razgovoru koji je objavio "Sandej Tajmes", žena je rekla kada je upoznala Džonsona 2017. da se nije osećala prijatno zbog kratke veze koju su imali 2008. U to vreme, Džonson je bio oženjen sa četvoro dece, ona je bila srednjoškolka koja je diplomirala u dvadesetim godinama i koja se nedavno preselila u London.

U videu, Džonson kaže: „Kandidovao sam te za posao i bio sam veoma razočaran kada nisi dobila poziciju“, a kasnije joj je navodno poslao poruku: „Trebaš mi koliko i moj pisac govora – šta kažeš na to? "

Žena, koja je želela da ostane anonimna, razgovarala je za Sandej tajms u aprilu i odlučila je da nastavi priču pre nedelju dana nakon što je odlučila da poslanici i javnost moraju da znaju za njegovo ponašanje. Slučaj je najnoviji primer Džonsonovog korišćenja svog političkog uticaja da lobira kod žena sa kojima je imao lične odnose.

Prošlog meseca je objavljeno da je Džonson lobirao da zaposli svoju suprugu Keri Simonds (34) kao šeficu kabineta u Ministarstvu inostranih poslova dok je par imao aferu 2018. On je takođe omogućio američkoj diplomatki Dženifer Arkura (37) tokom njihove afere 2011. na putovanja koja finansiraju poreski obveznici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading