KATASTROFA NA AMERIČKOM NOSAČU AVIONA Udarilo nevreme, u vodu pao lovac "Hornet" vredan 66 miliona dolara
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Kako se navodi u saopštenju, do incidenta je došlo u petak, 8. jula. Jedan mornar lakše je povređen dok je izvršavao operacije tokom neočekivanog nevremena, ali njegovo stanje je stabilno i očekuje se da će se potpuno oporaviti, dodaje se u saopštenju.

Mornarica nije precizirala da li je F/A 18 Super hornet pronađen ili se i dalje za njim traga, kao ni gde se u Sredozemnom moru dogodio incident. USNI njuz preneo je 7. jula da je nosač aviona bio u Jonskom moru.

"USS Hari S. Truman i ukrcani avioni ostaju u potpunosti sposobni za misiju“, navodi se u saopštenju 6. flote SAD. Detalji i uzroci incidenta se istražuju, navodi se u saopštenju.

Udarna grupa Trumanovih nosača bila je raspoređena na Mediteran u decembru zbog zabrinutosti zbog gomilanja ruskih trupa i vojne opreme duž ukrajinske granice. Rusija je potom 24. februara započela svoju invaziju na Ukrajinu.

Od tada, Truman je podržavao letove za obuku i patrole u ​​istočnoj Evropi i plovio je Jonskim i Jadranskim morima. Očekuje se da će Truman ostati u Mediteranu najmanje do avgusta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading