BORIS DŽONSON DANAS PODNOSI OSTAVKU!
Foto: EPA/Foto: EPA/Jj Guillen

Kako navodi BBC, Džonson želi da zadrži tu poziciju do izbora novog lidera Konzervativne stranke, što bi trebalo da se dogodi do jeseni.

Trka za lidera Konzervativaca održaće se ovog leta, a novi premijer će biti postavljen na vreme za konferenciju Torijevaca u oktobru, piše Bi-Bi-Si.

Bura u Belikoj Britaniji se ne smiruje – danima pljušte ostavke u vladi premijera Borisa DŽonsona, a poslednje u nizu su ostavke još troje ministara. 

Posle ministara zdravlja i finansija, Sadžida DŽavida i Rišija Sunaka, koji su ostavke podneli u utorak u razmaku od samo 10 minuta, vladu Borisa DŽonsona napustili su i ministar za Vels Sajmon Hart, ministar za Severnu Irsku Brendon Luis i ministarka obrazovanja Mišel Donlan.

Mediji prenose da je Hart podneo ostavku pošto je DŽonson smenio ministra za stambena pitanja Majkla Gouva koji je, kako se navodi, rekao premijeru da treba da podnese ostavku.

Inače, do sada je vladu Borisa DŽonsona napustilo 50 zvaničnika vlade, među kojima petoro ministara.

Podsetimo, ministri zdravlja i finansija podneli su ostavke odmah nakon izvinjenja britanskog premijera zbog postavljanja poslanika Krisa Pinčera na mesto zamenika predsednika poslaničkog kluba Torijevaca, optuženog za nedolično seksualno ponašanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading