NAJTEŽI UDARAC ZA HRVATSKU VLADU Plenković u problemu, HDZ na margini: Čemu uopšte stranka?
Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

- Prvi put je tražio da ode još pre dve godine, a drugi put pre godinu dana. Sada je bio čvrst oko odluke o odlasku, a Plenković ne voli da nekoga treba moliti. Sigurno premijer nije sretan, ali bilo je jasno da ne može promeniti njegovu odluku - kazao je jedan od sagovornika iz HDZ-a. Priznaje da je Marićev odlazak najozbiljniji udarac Vladi do sada.

BOMBA U HRVATSKOJ Ministar podnosi ostavku - Alo.rs

- Ne znam šta Marić planira. Ali odlazi u trenutku kad je najpopularniji, najmoćniji i kad ima najveću cenu na tržištu. Sećam se da se pre dve godine kao opcija spominjao Adris - govori ovaj HDZ-ovac. Jedan član ističe kako nije bilo konflikta te da se na Mariću već neko vreme videlo da mu je dosta svega.

- I sam je rekao da se sada najpre želi dobro odmoriti i da se više ne želi baviti politikom - kaže sagovornik.

Neki od članova stranke, koji nisu skloni Plenkoviću, kažu kako je bilo i neslaganja između njih, pa i oko ovih zadnjih mera.

Milanovićevom sinu menjali zaključene ocene nakon roka! - Alo.rs

- Marić mu je bio najbitniji ministar i to je sada velik problem za Plenkovića - kaže jedan HDZ-ovac, dodajući kako u stranci nije najbolje odjeknula vest da će novi ministar biti Marko Primorac.

- Ljudi odmah primećuju kako ni on nije član HDZ-a, iako mu je supruga Iskra u stranci. Ovo je već treće bitno Plenkovićevo imenovanje, a da je stranka gurnuta na marginu. Imali smo Paladinu, Đogaša i sad Primorca. Pa gde smo svi mi, čemu uopšte stranka - kaže naš sagovornik

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading