"NEĆU ODUSTATI OD BORBE, IMA JOŠ PUNO POSLA" Bajden se oglasio nakon jezivog masakra u Čikagu (VIDEO)
AP Andrew Harnik

- Ima još puno posla i neću odustati od borbe protiv epidemije oružanog nasilja - kazao je on.

Bajden je, nakon što je u pucnjavi u predgrađu Čikaga tokom parade povodom Dana nezavisnosti SAD ubijeno najmanje šest osoba, a 24 ranjeno, naveo da je pozvao federalne organe reda da pomognu u potrazi za napadačem, prenosi Rojters.

Portparolka jedne bolnice navela je da je povređena 31 osoba. Policija je osumnjičenog za današnju pucnjavu opisala kao belca između 18 i 20 godina.

- Agresivno tragamo za odgovornom osobom. Mogao bi da bude u gradu, a mogao bi da bude i negde drugde - rekao je portparol kancelarije lokalnog šerifa Kristofer Koneli.

Prema njegovim rečima, dosadašnji operativni podaci ukazuju da je napad izvela jedna osoba, dodaje Glas Amerike. Koneli je upozorio da osumnjičenog treba smatrati naoružanim i opasnim.

Veruje se da je napadač otvorio vatru sa krova, a gradonačelnica Hajlend parka Nensi Rotering pozvala je građane da ne napuštaju domove. Guverner savezne države Ilinois DŽej Bi Pricker naveo je na Tviteru da pomno prati situaciju u Hajlend parku.

- Rečima se ne može opisati čudovište koje puca na porodice sa decom koje proslavljaju praznik sa svojom porodicom -, naveo je Pricker.

Policijske jedinice raspoređene su u području u kojem je došlo do pucnjave.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Denny

05.07.2022 06:46

idiot ... ne znam da li je ikada neka zemlja imala takvog predsednika kao sto je on!? Katastrofa !