VELIKA OPASNOST PRETI RUSKOM SAVEZNIKU Pokrenuta nova vojna operacija za zaštitu zemlje dok ne bude kasno
Printscreen

Grupa za praćenje sa sedištem u Londonu saopštila je da su ruske Vazdušno-kosmičke snage obezbedile vazdušno pokrivanje sirijske vojske tokom operacije. Nema prijavljenih žrtava niti materijalne štete. Pre samo nekoliko godina, pustinja Suvajda bila je zaražena ćelijama ISIS-a.

Dana 25. jula 2018. teroristi su izvršili niz samoubilačkih bombaških napada i napada oružjem u centru grada Suvajda i u severnom delu pokrajine. Napadi su odneli živote više od 190 ljudi, od kojih su većina bili civili. Tada je SAA odgovorila velikom operacijom kojom je neutralisala većinu ćelija ISIS-a u pustinji, a ostale naterala na beg u obližnju pustinju Homs. Odluka SAA da pokrene novu operaciju češljanja u pustinji Suvajda ukazuje da je pretnja ISIS-a ponovo u porastu.

Ćelije ISIS-a su navodno aktivne u 55-kilometarskoj zoni koju su okupirale SAD oko garnizona Al-Tanf. Odatle teroristi mogu lako da prodiru u Suvajdu. Nedavno je iz te zone pokrenuto nekoliko terorističkih napada. Dok su neki pripisani borcima koje podržavaju SAD, za druge se okrivljuje ISIS.

Komentari (0)

Loading