GRAD PUN SMEĆA Hrvatska prestonica se GUŠI u smradu
Facebook

Kako javljaju hrvatski mediji, Zagreb se ozbiljno muči s ovim problemom, a gradonačelnik Tomislav Tomašević ni nakon godine na vlasti nije pronašao rešenje za gradski otpad.

Zagrepčani su, kako sami kažu, u potpunoj neverici, ali moraće još da se strpe. Problem su stari kamioni za odvoženje smeća koji su često neispravni, ali i nedostatak radne snage.

- Započeli smo proces zapošljavanja 50 dodatnih radnika, taj proces ide u nešto sporijem ritmu s obzirom na interesovanje. U mehanizaciju se nije dugi niz godina ulagalo, dogodio se talas kvarova koje nastojimo da saniramo u što kraćem roku - kaže šef zagrebačke „Čistoće“ Davor Vić.

U gradu pak kažu da se radi na rešavanju problema, te da će se smeće bacati u posebnim kesama i to u kontejnere koji neće biti na ulicama. Takođe, uvode se i globe, pa će za komšiju koji se ne bude pridržavao pravila kaznu plaćati cela zgrada.

Mediji su puni Zagrepčana koji se žale na to da im mešoviti otpad nije odvezen iz ulice i više od dve nedelje, a mnogi se žale i na sve veći smrad, kao i na to da Zagreb izgleda prljavo. Društvene mreže su pune fotografija prepunjenih kontejnera i kanti, naslaganih vreća otpada uz njih ili razbacanog smeća.

Zagrepčani zameraju gradonačelniku Tomaševiću što, kao dugogodišnji ekološki aktivista, za više od godinu dana na vlasti nije rešio problem. On je, doduše, do sada mahom „gasio požare“, ali velikog pomaka i dalje nema.

U medijima je sve više izveštaja o tome da će novi sistem odvoženja smeća morati da čeka do jeseni, a do tada će se Zagrepčani gušiti u smradu. U međuvremenu oni gube strpljenje, pošto se đubre gomila po ulicama, a s visokim temperaturama rastu i zdravstveni rizici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading