HRVATI ZAPLAŠILI SVOJE GRAĐANE Oglasio se ministar odbrane, evo KOGA krivi za katastrofalan propust
Printscreen

"Žao mi je što je današnji probni let aviona Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva uznemirio građane Grada Zagreba. Došlo je do evidentnog propusta u radu Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, a time i Glavnog štaba Oružanih snaga koji su, putem uobičajenih kanala komunikacije propustili unapred obavestiti javnost o mogućem probijanju zvučnog zida", naveo je Banožić.

On je rekao da je od Glavnog štaba OS RH, načelnika admirala Roberta Hranja i komandanta HRV brigadnog generala Mihaela Križanca zatražio hitan izveštaj o tome zašto se propust dogodio i ko je za njega odgovoran.

 

Uznemirenost je, inače, bila tolika da se na stranici Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) čak pojavila informacija o mogućem potresu u Zagrebu, kojeg, naravno, nije bilo, piše zagrebački "Jutarnji list".

Probijanje zvučnog zida dogodilo se danas u 12:17 sati, a snažna detonacija uznemirila je građane.

Na službenim stranicama Ministarstva obrane nisu najavili bilo kakva nadletanja borbenih aviona, a tek sat vremena nakon detonacije, u 13:11, MORH je saopštenjem potvrdio da je detonacija bila zapravo probijanje zvučnog zida i da građane mole za razumevanje.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading