MONSTRUMIMA PRETI SMRTNA KAZNA! Podignute optužnice zbog nezapamćene tragedije
Profimedia

Vozač se, kako bi izbegao hapšenje, pretvarao da je jedan od izmučenih migranata, saopštile su vlasti.

Broj preminulih migranata koji su ostavljeni u prikolici kamiona bez klime i vode na velikoj vrućini u San Antoniju porastao je juče na 53. Preminulo je 40 muškaraca i 13 žena, a u bolnici je još 11 ljudi, među kojima ima i dece. Svi su iz Meksika, Hondurasa, Gvatemale i Salvadora.

U saopštenju Ministarstva pravde se precizira da je vozač kamiona, Omero Samorano mlađi (45), rođen u Teksasu, koji je uhapšen u blizini mesta događaja, optužen po jednoj tački optužnice za „krijumčarenje migranata koje je dovelo do smrti“. Drugi osumnjičeni, Kristijan Martines (28), uhapšen u utorak i optužen za „kovanje zavere za transport ilegalnih migranata“. Meksički državljani Huan Fransisko D'Luna-Bilbao i Huan Klaudio D'Luna-Mendez, optuženi su za smrt migranata, kao i za posedovanje vatrenog oružja prilikom ilegalnog boravka u SAD.

Migranti iz Meksika, Gvatemale, Hondurasa i El Salvadora, bili su zarobljeni u vreloj prikolici kamiona koji je pronađen napušten u industrijskoj zoni na periferiji San Antonija u Teksasu, oko 250 kilometara severno od granice između SAD i Meksika. Kamion je ostao parkiran pored železničkih šina, a temperatura vazduha je bila 39,4 Celzijusa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading