JAK ZEMLJOTRES JOŠ JEDNOM PROTRESAO AVGANISTAN Udar od 4,3 stepena po Rihteru u blizini granice sa Pakistanom
Shutterstock

Pet osoba je poginulo u petak u istočnom Avganistanu u novim zemljotresima koji su u sredu pogodili oblast blizu epicentra razornog zemljotresa jačine 6,1 stepen po Rihterovoj skali, rekao je visoki avganistanski zvaničnik.

- Još jedan zemljotres dogodio se jutros u Paktici u okrugu GaJan, prema prvim informacijama, pet osoba je poginulo - rekao je za Rojters portparol avganistanskog ministarstva zdravlja Šarafat Zaman.

Zemljotres jačine 4,3 stepena Rihterove skale dogodio se u blizini veb stranice Geološkog zavoda SAD u blizini granice Pakistana i Avganistana u petak u 3:43 sata po srednjeevropskom vremenu.

Avganistanske vlasti završile su potragu za preživjelima u zemljotresu u kojem je u srijedu poginulo 1.000 ljudi, rekao je u petak visoki zvaničnik. On je dodao da su zalihe lekova i drugih sanitetskih vozila neadekvatne.

SERGEJ LAVROV: Srbija ne želi da izgubi nezavisnost! - Alo.rs

Oko 2.000 ljudi je povređeno, a 10.000 kuća je delimično ili potpuno uništeno u zemljotresu u sredu u zabačenoj oblasti blizu granice sa Pakistanom, rekao je za Rojters Mohamed Nasim Hakani, portparol ministarstva za katastrofe.

- Operacija potrage je završena, 1.000 je mrtvih, a oko 2.000 je povređeno, sa teškim ili površinskim povredama - rekao je Hakani.

On nije objasnio zašto je potraga za preživelima obustavljena posle otprilike 48 sati.

BAJDENOVE PUŠKICE - Alo.rs

Zemljotres magnitude 6,1 pogodio je područje oko 160 kilometara jugoistočno od Kabula, gusto naseljenog regiona koji je često bio poprište decenija rata u Avganistanu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading