ŽESTOK SUKOB BUGARA I RAME "Podignite veto ili se nosite sa mnom"
Tanjug

Rama je u svom novom tvitu komentarisao izjave Ministarstva spoljnih poslova Bugarske, u kom se navodi da bi premijer Albanije trebalo da "prilagodi svoje izražavanje" onako kako priliči lideru zemlje koja pretenduje na članstvo u EU.

Rama je na ove izjave oštro reagovao.

- Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova ima problem sa mojim načinom govora! Pošteno. Ja imam problem sa načinom na koji Bugarska želi da reši bilateralna pitanja koristeći proces proširenja kao sredstvo otmice dve zemlje NATO-a! Lagani prijatelji: Podignite VETO ili nosite sa mnom! - rekao je Rama.

Da podsetimo, bugarsko ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je na ranije tvitove Edija Rame, uoči Samita EU za Zapadni Balkan. 

Zajednički samit je održan usred tenzija zbog veta Bugarske na pokretanje pregovora o pristupanju Severne Makedonije, koji je takođe stavio na čekanje pregovore za Albaniju.

Uoči samita, albanski premijer Edi Rama osudio je lidere EU zbog odlaganja.

- Vi ste nered, momci, vi ste veliki nered i vi ste sramota i mislim da je sramota da jedna NATO država kidnapuje još dve NATO zemlje dok je u dvorištu Evrope vreo rat i naravno, to nije dobro. Da vidimo da 26 drugih zemalja mirno sedi u zastrašujućoj nemoći“, rekao je Rama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading