UBISTVO U BUDVI JE PORUKA ĐUKANOVIĆU, ABAZOVIĆU I NOVOVIĆU? Medojević o "crnogorskom eskpres loncu" - Kad eksplodira svima u lice, biće kasno!
Foto: Printscreen

Komentarišući ubistvo Minje Šakovića u Budvi, Medojević je kazao da je to poruka Milu Đukanoviću, Dritanu Abazoviću i Vladimiru Novoviću, ali i čitavoj Crnoj Gori.

- Ovo je poruka konkurenciji, nekorumpiranim policajcima, tužiocima, sudijama, novinarima i političarima. Poruka njihove moći i nemoći države. Ovakve likvidacije treba da uliju strah u kosti svima, a najviše građanima. Egzekucije pred velikim brojem svedoka, u urbanom delu turističke metropole, ubica bez rukavica, bez silikonske maske, koji se mirno šeta u raznim pravcima po prostoru pokrivenom kamerama, ukazuje da se radi o operaciji sa “državnim resursima”- dodao je Medojević.

Dodao je i da se Abazović "češlja", a da se glavni specijalni tužilac Novović pogubio. 

- Dritan Abazović kao koordinator svih bezbednosnih službi i kontakt point za saradnju sa partnerskim službama, dobija sve neophodne informacije, dokumentaciju i instrukcije. On dve godine ne radi ništa i kupuje vreme. Amerikanci povećavaju pritisak i objavljuju selektovane delove dokaza preko portala Libertas. Dokazi, imena, veze, operacije, novčane transakcije, ubistva, postaju dio javnog diskursa. Crnogorski narko kartel je posao učio od latinoameričkih kartela. Vezu sa DPS vlašću su već imali i to je bio najvažniji element meteorškog uspjeha i preuzimanja najvećih poslova. Sugurni pristup obali, pouzdane posade pomoraca i veze sa top menadžmentom MSC kompanijom za pomorski prevoz, zaštita crnogorskih službi bezbjednosti, tužilaštva i sudstva su omogućile sigurne transporte tona i tona kokaina. Podrška SAD i CIA koji su omogućavale, njihovom partneru za specijalne operacije u regionu, Đukanoviću da švercuje cigarete i kokain, bila je zlatna premija- kazao je Medojević. 

Prema njegovim rečima, "crnogorski ekspres lonac" je pod sve većim i većim pritiskom, a ventila nema.

- Kad eksplodira svima u lice, biće kasno. Premijer pripravnik i glumac i Vlada političkih ostataka bez uporišta u narodu u koaliciji sa mafijom ne garantuje mir i stabilnost u zemlji. Kad bude svima jasno, biće kasno- zaključio je Medojević. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading