ORBAN PISAO EVROPSKOJ UNIJI Nećemo podržati, to se protivi zdravom razumu!
EPA

Premijer Mađarke Viktor Orban obavestio je 44 člana Evropskog parlamenta da ta zemlja neće podržati antiruske sankcije koje štete Evropskoj uniji i ometaju dobrobit evropskih porodica, izjavio je danas za agenciju MTI njegov sekretar za štampu Bertalan Havasi.

Orban je u pismu naveo da je Mađarska podržala šest paketa sankcija Rusiji i dala sve od sebe da sačuva evropsko jedinstvo.


Kako je rekao, Mađarska je zadržala pravo da odbije predloge "koji se protive zdravom razumu i prete osiromašenju mađarskih i evropskih porodica".

Ponovio je da će njegova vlada odbaciti i sankcije protiv verskih lidera, uključujući patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila.

"Mađarska želi mir. Oružani sukob mora da se okonča i sporovi moraju biti rešeni pregovorima", istakao je Orban, podsećajući evroposlanike da je njegova zemlja osudila postupke Rusije.

Kako je napisao u pismu, Mađarska je do sada smestila oko 800.000 ukrajinskih izbeglica, obezbedujući im hranu, smeštaj, lekove, školovanje za decu i posao za odrasle.

"Prema tome, Mađarska zaslužuje uvažavanje i zahvalnost pre nego uvredljive i nastavne primedbe", zaključio je mađarski premijer.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading