SJEDINJENE DRŽAVE SE UNIŠTAVAJU Tramp izneo šokantne tvrdnje, njegove reči iznemirile javnost
EPA/JIM LO SCALZO

Tramp je tu tvrdnju izneo u ponedeljak u izjavi na 12 stranica, izdatoj kao odgovor na prošlonedeljno pokretanje javnih saslušanja odbora Predstavničkog doma u kojima se istražuju događaji od 6. januara 2021.

Članovi Kongresa grade slučaj na Trampovim javnim insistiranjima da su ukradeni izbori 2020. - uprkos tome što su predsednički pomoćnici u više navrata govorili da je to neistina - a te tvrdnje su zavarale njegove pristalice i navela ih da upadnu u zgradu Kapitola.

Tramp odbacuje te tvrdnje - Naša nacija pati. Naša ekonomija je u padu. Inflacija je u porastu. Cene gasa dostigle su najviši nivo u istoriji. Brodovi ne mogu da istovare teret. Porodice ne mogu dobiti potrebnu formulu za bebe. Mi smo sramota širom sveta - napisao je on.

- Ali umesto da pokuša da reši te i druge probleme, Kongres demokrata postavlja Imitaciju suda, nadajući se da će odvratiti američki narod od velikog bola koji doživljava - tvrdi bivši predsednik.

Sedamnaest meseci nakon događaja od 6. januara, demokrate nisu u stanju da ponude rešenja. Oni očajnički žele da promene narativ propadajuće nacije... Nemojte pogrešiti, oni kontrolišu vladu. Oni su vlasnici ove katastrofe. Oni se nadaju da će ova saslušanja nekako promeniti njihove neuspešne izglede.

Tramp je ponovio svoju tvrdnju da su demokrate dobile vlast putem nameštenih izbora, a građani naše zemlje su i ljuti i tužni.

Istraga od 6. januara je „samo pokušaj da se spreči čovek koji vodi u svim anketama, i protiv republikanaca i demokrata sa velikom marginom, da se ponovo kandiduje za predsednika“, napisao je Tramp.

- Sjedinjene Države se uništavaju. Demokrate znaju da bih sve ovo ispravio i čine sve što je u njihovoj moći da me zaustave - dodao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading