PRIHVAĆEN DOKUMENT U BRISELU Iz Republike Srpske jedino Borenović i Nešić nisu potpisali
Foto: Twitter

Prema izvorima „Avaza“, u Briselu na sastanku bh. lideri političkih partija sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i visokim predstavnikom EU Žozepom Borelom, dokument je većina učesnika sastanka prihvatila kao političku izjavu.

Ponuđeni dokument je prihvaćen bez ikakvog potpisa.

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, oglasio se na Fejsbuku.

- Politički dogovor o principima za obezbjeđivanje funkcionalne BiH koja korača na putu ka EU PRIHVATILA je većina učesnika razgovora u Briselu - rekao je Konaković.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić odbio je večeras u Briselu da potpiše zajedničku izjavu lidera jer, kako je rekao, smatra da „to nije u interesu RS i da je u suprotnosti sa stavovima NARS“.

- Isto misli i Nenad Nešić u Banjaluci i Briselu. Meni je RS uvijek i svuda na prvom mjestu, ne krijem se i ne bježim kao neki. Ako je Narodna skupština utvrdila stav koji RS smatra neophodnim da zadrži neutralan stav po pitanju krize u Ukrajini, niko od nas nema pravo da potpiše izjavu kojom se kvalifikuje za tu krizu – istakao je Nešić.

Podsetimo, sastanku su prisustvovali član Predsedništva BiH i predsednik SNSD-a Milorad Dodik, lider DF-a i član Predsedništva Željko Komšić, predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović, predsednik SDA Bakir Izetbegović, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, predsednik NiP-a Elmedin Konaković, predsednik Naša stranka Edin Forto, predsednik PDP Branislav Borenović, predsednik DNS Nenad Nešić, lider NSZ Nermin Ogrešević ...

Sastanku nisu prisustvovali predsjednik SDS-a Mirko Šarović i predsednik HDZ-a Dragan Čović, a iz opravdanih razloga nije mogao prisustvovati ni Fahrudin Radončić, predsednik SBB-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading