PROPAO "POSAO" Tajni agenti iz Kolumbije zaustavili veliku pošiljku kokaina za evropsko tržište: "Stalno smo radili sa šifrovanim imenima"
Foto: Printscreen

Jedna od najvećih akcija protiv narko-kartela počela je u Kolumbiji. Tamo je tajni agent iz Zalivskog klana naručio veliku pošiljku kokaina za evropsko tržište. Prva pošiljka, teška 300 kilograma, stigla je komercijalnim letom za Italiju, iako su u Zalivskom klanu mislili da će se transport, kao i obično, odvijati morskim putem.

Druga pošiljka, teška četiri tone, bila je zahtevnija za transport, pa je tajno prebačena prvo u Madrid, a odatle vojnim avionom u Italiju. Konačna destinacija bio je Trst, gde su dva italijanska agenta, prethodno ubačeni u kriminalno podzemlje, pokupila robu i čekala da se ljudi pojave da je pokupe.

- Nismo znali ko će se pojaviti da uzme drogu. Stalno smo radili sa šifrovanim imenima. Naši agenti su čekali da vide ko će se pojaviti - rekao je pukovnik Leonardo Er iz Jedinice za finansijske zločine, opisujući spektakularnu evropsku zaplenu u kojoj su policajci savladali kriminalce i uhapsili 38 lica.

 

 

Tajni agenti nisu dugo čekali u tršćanskoj luci. Po robu su stigli albanski, moldavski, srpski, crnogorski i bugarski šverceri. Kuriri su preuzeli njihovih 19 paketa, ne znajući da ih policija prati i da će im uskoro staviti lisice. Izdato je ukupno 38 naloga za hapšenje, a sva droga, podmetnuta da bi se uhvatili dileri, kasnije je pronađena i vraćena, osim nekoliko kilograma koje su izmakli istražiteljima, saopštila je italijanska policija.

Nažalost, tri osobe umešane u “posao“ su i dalje u bekstvu. Oni su delovali kao posrednici, a među njima je bio i jedan Holanđanin. Mreža za unosne trgovce belim prahom počela je da se plete pre više od godinu dana.

Ko je uhapšeni Srbin?

Radivoje Saša Vučković (33), navodno je jedan od uhapšenih u velikoj međunarodnoj akciji usmerenoj protiv kolumbijskog Zalivskog klana, koji se tereti da je iz Kolumbije u Evropu prebacio na tone kokaina! 

PROPAO

Foto: Printscreen

 

- Vučković je bio deo sedmočlane grupe koja je kod Hale sportova na Novom Beogradu otela mladića M.J. (18), kako bi od njegovog oca tražili otkup od 150,000 evra. Grupa je dolijala jer su ih kobnog dana snimile kamere, a i nesrećnog momka su namamili preko lažnog Fejsbuk profila, te im je policija ekspresno ušla u trag - kaže izvor. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading