RAT U UKRAJINI "VELIKA GREŠKA" Merkel: Putin je hladan i proračunat taktičar, zapamtila sam njegovog labradora Konija
EPA/SERGEI CHIRIKOV

 - To je brutalni napad, kojim se krši međunarodno pravo i za šta ne postoji nikakvo opravdanje - kazala je ona u razgovoru sa novinarima u pozorištu „Berliner Ensemble".

Prema njenim rečima, proteklih godina nije stvorena bezbednosna arhitektura koja bi sprečila ovaj rat, te dodala da i o tome treba razmišljati. Merkel je naglasila da nije delila mišljenje Putina da Rusiju Zapad stalno ponižava, ali je znala da on tako razmišlja.

Putina je procenjivala kao hladnog, proračunatog taktičara koji je znao da manipiliše lažima. Tokom oproštajne posete Moskvi shvatila je da oko nekih pitanja "uopšte ne mogu da idu dalje". Tada je Putin Merkelovoj, kako je prenela, objasnio da je raspad Sovjetskog Saveza bila najgora stvar 20. veka.

Međutim, Merkelova, koja je rođena u Istočnoj Nemačkoj, kaže da je raspad SSSR bio "najsrećnija okolnost".

RAT U UKRAJINI

Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 
Hrabrost kancelara mogla biti okončana zbog psa

„Tokom prve posete Kremlju, koja se dogodila pre posete Sočiju, desilo se da mi je Putin rekao: ‘Čuo sam da imaš problem sa psima?’ I, poklonio mi je velikog psa igračku“, ispričala je ona.

Merkelova se našalila uz smeh i aplauz publike da je „hrabrost kancelara mogla biti okončana zbog psa“. Kako je precizirala, „takve psihološke poteškoće dovode do toga da se ne može delovati politički u potpunosti i da nešto može poći naopako“.

Na sastanku Putina i Merkelove u Sočiju 2007. godine u pregovaračku sobu ušetao je Putinov ljubimac – labrador Koni. Merkelova se uplašila, a neki strani mediji su tada objavili da je to Putin namerno uradio, jer je znao da se nemačka kancelarka boji pasa, nakon što ju je 1995. godine ujeo pas.

Putina su 2016. pitali o tome nemački novinari i on je priznao da nije znao da se Merkelova boji pasa. Ruski lider je pojasnio da je, nasuprot, hteo da učini prijatnu stvar kada je pokazao svog psa. Takođe je dodao da je zatim Merkelovoj to objasnio i izvinio se.

Sve o ratu u Ukrajini, možete pročitati OVDE.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran Knezevic

08.06.2022 17:11

Rat jeste uvek i samo jedna VELIKA GREŠKA. I to je dokazano bezbroj puta kroz ljudku itoriju. Medjutim, uprko tome štonekima izgleda bemileno i doadno, UVEK, UVEK i iznova treba iticati i insistirati na paraleli izmedju rata koji su protiv Srbije vodile 19 država, a medju njima i Nemačka, i rata u Ukrajini. Gospodja Merkel kao i ostali zapadni političari imaju averziju na takva pitanja jer nemaju smisleni odgovor, osim one idiotske američke floskule, koja glasi, "ali, to nije isto"?!