STIŽE GOMILA ŠOKOVA I TEŠKO VREME, OVO NISAM VIDEO Dramatično upozorenje prvog čovek Goldman Saksa o onome što čeka svet
Foto: Shutterstock

"Ovo je jedna od najsloženijih, ako ne i najsloženija, kompleksna i dinamična, okolina s kojom sam se suočio u karijeri… Gomilanje broja šokova u sistemu je bez presedana. Očekujemo teška ekonomska vremena pred nama", rekao je.

Njegove izjave dolaze dan nakon što je direktor JP Morgan Čejsi Džejmi Dimon najavio ekonomski "uragan" uzrokovan ratom u Ukrajini, rastućim inflacijskim pritiscima i povećanjem kamatnih stopa američkih federalnih rezervi.

U govoru na konferenciji u Bernštajnu koristio se meteorološkim rečnikom. "Trenutno je povremeno sunčano, stvari izgledaju dobro. Svi misle da federalne rezerve to mogu da podnesu. Međutim, uragan je na vidiku i ide prema nama. Ne znamo radi li se o manjoj ili superoluji. Bolje se pripremite", rekao je Dimon.

Dodao je da se JP Morgan Čejs priprema za loše ishode. Dimon je rekao da centralna banka mora da povisi stope zbog porasta cena stanova i drugih inflacijskih pritisaka. Naglasio je da još uvek misli da je američki bankarski sistem u "odličnom stanju" i da može da izdrži te izazove.

Dimon je takođe rekao da će JP Morgan Čejs učiniti sve da privuče talente kako bi ostao na vrhu finansijskog sveta. Izvršni direktor je rekao da će se "religiozno" posvetiti dobrim platama kako bi zadržao svoje najbolje radnike.

Komentari (0)

Loading