PANIKA NA BRODU KOJI JE VEĆI OD TITANIKA Pogledajte trenutak sudara najvećeg kruzera na svetu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

Brod je trebao da mirno uplovi u luku Falmot u Jamajci, ali umesto toga, čuli su se vrisci ljudi prilikom sudara broda i pristaništa. Sudar se dogodio prošlog četvrtka oko sedam sati ujutru. Pojavio se i snimak ovog incidenta.

Na snimku se čuju brojni glasovi uplašenih putnika među kojima se mogu čuti i oni koji psuju sve vreme. Uprkos očiglednom strahu putnika, na sreću nije bilo povređenih. Istraga je u toku. Prema prvim procenama, došlo je do većeg oštećenja pristaništa.

Oglasila se i kompanija koja je vlasnik kruzera, "Royal Caribbean", koja je navela da su na brodu vidljiva "kozmetička" oštećenja. Kruzer je ubrzo nastavio sa svojim putovanjem.

Edmund Bartlet, jamajčanski ministar turizma potvrdio je procene policije da je oštećeno pristanište prilikom sudara, ali da je ono i dalje operativno.

- Momentalno smo pokrenuli akciju popravke pristaništa. Ronioci su tamo i popravljaju sve što treba da bi brodovi od naredne nedelje mogli normalno da pristaju - naveo je Bartlet.

Kakav je najveći svetski prekookeanski brod "Harmony of the seas" ?

Ovaj brod je na svoju prvu plovidbu krenuo početkom marta prošle godine iz jedne francuske luke. Težak je 227.000 tona, dugačak je 362 metara, širok je 66 metara i visok je 64 metara, što ga čini najvećim kruzerom ikada napravljenim. Na njemu se nalazi oko 10.000 biljaka, a može da primi malo više od 6.000 ljudi!

U sklopu ovog broda, postoji 16 neverovatnih restorana. Jedan od njih ima i posebnu temu pod nazivom "Zemlja čuda". Boravak u njegovim VIP Royal Loft košta neverovantnih 10.000 evra po osobi za nedelju dana. U tu cenu, uračunata je i usluga ličnog batlera, koji će se pobrinuti za sve zahteve mušterije. Od zabavnih sadržaja, tu je pozorište za 1.380 osoba, kao i nekoliko bazena. Vodeni tobogani su jedan deo zabave na otvorenom koje ovaj gigant nudi svojim gostima. Tu je i zastrašujući "Ultimate Abyss", odnosno jedan od najvećih vodenih tobogana na svetu koji će putnicima pružiti adrenalin i uzbuđenje. Druge atrakcije koje su u ponudi su otvoreni atrium, zip-wire, vrteška, pa čak i simulator surfovanja. Ovaj brod je od čuvenog Titanika duži za 110 metara, ima 16 paluba i još 2.100 članova posade.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading