NATO NEĆE TO IGNORISATI Erdoganu stigao oštar odgovor iz Alijanse, ovo su poručili turskom predsedniku
Foto: EPA/Elvira Urquijo A.

I to dok Rusija ima dovoljno vojno-tehničkih sredstava da garantuje svoj odbrambeni kapacitet i bezbednost tokom širenja bloka, izjavio je danas zamenik ruskog šefa diplomatije Aleksandar Gruško.

"Ni Brisel, ni Stokholm ni Helsinki neće moći jednostavno da odbace zabrinutost Turske. Malo je verovatno da će Ankaru uveriti samo argumenti NATO solidarnosti. Moraće naći kompromisna rešenja koja će zadovoljiti njene interese", rekao je Gruško, a prenosi TASS.

On je dodao da će Rusija upotrebiti sva vojna tehnička sredstva da sačuva bezbednost usred širenja NATO-a i podsetio da je "apsolutno nemotivisana ekspanzija" alijanse u suprotnosti sa vizijom Rusije o unapređenju evropske bezbednosti.

Gruško je rekao i da su jaka i nezavisna Evropska unija i njeni zdravi odnosi sa Rusijom među najvećim strateškim strahovima Vašingtona.

"Što se tiče odnosa SAD i Evropske unije, jedan od najvećih strateških strahova Vašingtona je jaka i nezavisna Evropska unija, jaka i nezavisna Evropa, koja ima zdrave odnose sa Rusijom", rekao je on.

SAD ne žele da EU koristi ekonomske i političke prednosti energetske i industrijske saradnje sa Rusijom i zato zato sada ciljaju na samu osnovu odnosa tražeći da prebace Evropljane na skupi američki gas.

"Tražeći od Evropljana da razbiju energetsku saradnju, da pojačaju tehnološku i finansijsku zavisnost od SAD dovode Evropu pod svoju ekonomsku kontrolu", napomenuo je on.

Komentari (2)

Loading
Lucky

28.05.2022 02:46

Za takvu EU koja je jaka i dobro namerna prema Rusiji i malo jesam ali,vise minse svidja EU u kojoj je Rusija ravnopravna clanica! U takvu EU trevmba da udjemo. To je jedina EU kija vredi i ima mogucnos sirenja na EAU,sto bi znacilko Evroazijska unija!!!! E to bi bio savez!!!!!Vrlo brzo bi postao EAAU a onda i EAAJAU! Samo ovo jau na kraju mi se ne svidja .Morace to nekakobdrugacije da se nazove.Jedino tako ce USAi njeni psi da se postave na svoje mesto!!!!

Realnost

28.05.2022 13:11

Da bi Rusija uništila švedsku i finsku treba joj manje od 60 sekundi. Pošto isti imaju najbolje utvrđene objekte za nuklearni rat, kolika je šansa da za 60 sekundi ili manje isti sklone stanovništvo u skloništa. Osim naglašavam osim ako oni nisu planirali da se sklone pa prvi da gađaju Rusiju, pa onda što bude. Jedino to ima logike ili ne.