MASAKR U AMERICI Bajden uputio molbu celoj naciji
Foto: Printscreen Fox News

"Nadao sam se da, kao predsednik, neću morati ovako da se obraćam. Masovna pucnjava u osnovnoj školi u mestu Juvalde je još jedan masakr u SAD. Prelepa, nevina deca, iz drugog, trećeg, četvrtog razreda. A tek koliko je dece prisustvovalo kako im prijatelji umiru, kao da su na ratištu, pobogu", kazao je Bajden.

On je rekao da je "izgubiti dete kao da vam neko otrgne deo duše".

"Osećaj je kao da se gušite. Molim naciju da se moli za žrtve i da stanemo na put lobiju za oružje. Molim da damo roditeljima i braći ubijenih snagu u ovoj tami koja ih je snašla. Kao država, moramo da se zapitamo, zaboga, kada ćemo da stanemo na put tom lobiju za oružje? Kada ćemo uraditi ono što duboko u nama znamo da treba da bude urađeno", dodao je Bajden.

Osvrćući se na pitanje o zakonu o kontroli oružja, Bajden je zamolio poslanike da "pretvore ovaj bol u akciju" dok je prisećao masovne pucnjave iz 2012. godine u OŠ Sendi Huk u Njutaunu, u državi Konektikat, kada je bio potpredsednik.

"Dosta mi je svega, umoran sam. Moramo da delujemo. Nemojte samo doa mi kažete da ne mžemo da reagujemo nakon ovog pokolja. Zašto dozvoljavamo da se ovo desi", rekao je Bajden.

Komentari (1)

Loading
aleksandar

26.05.2022 11:23

Kad su nas bombardovali, desilo im se u srednjoj školi u mestu Kolombajn, gde proizvode oružje. Jadikovke na njihovoj televiziji, dok su bombardovali naše bolnice, škole i mostove.