HAVARIJA U JADRANSKOM MORU Pronađeno telo nakon što se tegljač prevrnuo, traga se za još dva člana posade
Foto: Shutterstock

U sredu oko 21 sat, MRRC Rijeka dobila je informaciju o potonuću tegljača "Franco P" na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spasavanja Hrvatske i Italije, nakon čega je pokrenuta zajednička akcija traganja i spasavanja koju predvode MRCC Rijeka i MRCC Roma.


Na tegljaču "Franco P", koji plovi pod italijanskom zastavom, nalazilo se šest članova posade. Jedan član, zapovednik brod je spasen, a za njih pet se tragalo pa su, kao što je navedeno, tela tri člana posade pronađena i nastavlja se akcija traganja za preostalo dvoje članova posade.

"Franco P" je imao pomoćni objekt AD3, na kom se nalazilo 12 članova posade, koje nisu bili ugroženi, a akciju zbrinjavanja tegljača preuzeo je MRSC Bari i trenutno se nalazi u vodama pod jurisdikcijom MRCC Rim.

Telefon u džepu Periša pronađenog kod Ade Huje izaziva najviše pažnje - Alo.rs

U akciju traganja i spasavanja bili su uključene hrvatska i italijanska obalna straža, Lučka kapetanija Dubrovnik, brod Jadroplova "Split" i pet brodova koji su se nalazili u blizini, jahta "Anna", teretni brod "Comanche", tegljač "Paul" i tankeri "Astrea" i "Crown 2".

Potraga se nastavlja avionom i brodom Obalske straže Italije i brodom "Danče" Lučke kapetanije Dubrovnik.

Brod "Omiš" Obalske straže Republike Hrvatske na putu je prema području potrage.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading