TURSKA ODBIJA POSETU DELEGACIJA FINSKE I ŠVEDSKE Erdogan izjavio da istu grešku neće napraviti dva puta
EPA/VLADIMIR SMIRNOV

 Turska poziva saveznike u NATO da poštuju i podrže zabrinutost Ankare za njenu bezbednost, izjavio je danas predsednik Redžep Tajip Erdogan.

"Ako smo saveznici, onda moramo da poštujemo i podržavamo zabrinutost Ankare za njenu bezbednost, za njene granice. Vidimo da nema takvog odnosa prema nama", poručio je turski lider na sastanku vladajuće stranke, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako je rekao Erdogan, "Turska uvek podržava savez, saveznički duh, ali ne može da pristane na svaki predlog i ne može da pristane na savez sa onim zemljama koje podržavaju teroriste koji ugrožavaju bezbednost Turske".

Prema njegovim rečima, poseta delegacija Finske i Švedske Turskoj, koja je zakazana za ponedeljak radi razgovora o članstvu te dve zemlje u NATO, nema smisla i nema potrebe za njom.

"Već sam rekao da ne treba da se muče. Nema potrebe za ovim. Nećemo dva puta napraviti istu grešku", naglasio je turski lider.

Takođe, kako je dodao, Švedska ne može da očekuje da Turska odobri njeno članstvo u NATO dok joj ne vrati "teroriste", preneo je Rojters.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading