O ČEMU SE OVDE RADI?! Hrvati traže da NATO "pojača angažman" na Zapadnom Balkanu
EPA/Fernando Villar

Radman je izjavio da će učesnicima samita država članica NATO u Berlinu ukazati na potrebu jačeg angažmana Alijanse u jugoistočnoj Evropi, odnosno Zapadnom Balkanu kada su u pitanju demokratski i svi ostali reformski procesi u tim zemljama.

Grlić Radman je, uoči samita, rekao da je to potrebno da bi se te zemlje ohrabrile u nastojanju za članstvo u NATO.

MISTERIOZNO OSTRVO KOJE NESTAJE I POJAVLJUJE SE Naučnici pokušali da ga pronađu, ali sačekalo ih je iznenađenje (FOTO)

On je dodao da će posebno istaći krizu u Bosni i Hercegovini i potrebu promene izbornog zakona koji bi trebalo da odražava usvajanje važnih izmena kojima bi se regulisala ravnopravnost tri konstitutivna naroda u skladu sa Dejtonskim i Pariskim sporazumom, preneo je Index.hr.

"Jedino institucionalno funkcionalna Bosna i Hercegovina koja počiva na tim temeljima ravnopravnosti tri konstitutivnih naroda i ostalih građana može biti prosperitetna i može ostvariti evropsku perspektivu i NATO članstvo“, rekao je Grlić Radman.

OGLASIO SE PREDSEDNIK UKRAJINE Zelenski šokirao planetu, odabrao grad u kom će Ukrajina ugostiti Evroviziju sledeće godine, a to nije Kijev!

On je naveo i da veruje da će se na ministarskom sastanku NATO-a otkloniti sumnje Turske koja se protivi ulasku Švedske i Finske u savez.

"Naravno da moramo videti koji je turski stav po tom pitanju. Ali siguran sam da će na kraju prevladati zajedništvo kada je u pitanju pristupanje Finske i Švedske, s kojima delimo iste vrednosti i da ćemo naći zajednički jezik", rekao je Grlić Radman.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading