KAO NA FILMU Prava drama odigrala se na nebu kada je pilotu pozlilo i putnik je preuzeo komande aviona (VIDEO)
Shuterstoock

Putnik bez iskustva u letenju bezbedno je prizemljio privatni avion na aerodrom u Floridi u utorak popodne, 10. maja jer pilot to nije bio u stanju da upravlja letelicom.

Putnik se u jednom trenutku može čuti kako kaže kontroli vazdušnog saobraćaja da ne zna kako da upravlja avionom, prema audio zapisu LiveATC.net do kojeg je Si-En-En došao.

- Imam ozbiljnu situaciju ovde - rekao je neidentifikovani putnik u audio snimku.

Bugarska dogovorila uvoz gasa od SAD - Alo.rs

Tada je kontrolor letenja počeo putniku da daje uputstva o sletanju aviona, prema audio snimku. Putnik je na kraju prizemljio avion na međunarodni aerodrom Palm Bič na Floridi.

- Pokušajte da držite krila u nivou i vidite da li možete da počnete da se spuštate. Na komandama gurnite napred i spuštajte se veoma sporo - može se čuti kako kontrolor letenja govori čoveku.

- Pokušajte da pratite obalu bilo na sever ili jug. Pokušavamo da vas lociramo.

Na audio zapisu se može čuti još jedan kontrolor vazdušnog saobraćaja kako govori drugim avionima šta se dogodilo.

- Upravo ste bili svedoci kako je nekoliko putnika prizemljilo taj avion - može se čuti operater tornja kako govori pilotu Amerikan erlajnsa koji čeka da poleti za Šarlot u Severnoj Karolini.

- Rekli ste da su putnici prizemljili avion? - upitao je pilot Amerikan erlajnsa.

- O, moj Bože. Sjajan posao - rekao je.

Dve osobe bile su u jednomotornoj Cesni 208 kada je pilot imao "mogući zdravstveni problem", navodi se u saopštenju Federalne uprave za vazduhoplovstvo. Istraga je u toku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading